Maristes Valldemia

banner llibres bo logo

bannerppoo18

Donació de sang

IMG-20180204-WA0026

P 20180201 164143Ja han arribat, ja són aquí!!! Des d'avui fins diumenge celebrem a l'escola les Festes de la Mare de Déu de la Llum. Activitats, jocs, pregó, berenars, celebracions eucarístiques, pregàries i ofrenes de tots els alumnes, un diumenge de portes obertes per a les famílies... Tot un reguitzell de moments per a guarnir l'escola i felicitar a la Mare de Déu de la Llum com es mereix! (fotos de les ofrenes d'infantil i Primària clicant "llegeix-ne més")

Cançó Resposta 2018

Publicat a Actualitat

El passat divendres 19 i dissabte 20 de gener vam gaudir de la 45ena edició del Festival Cançó Resposta! És una activitat IMG 4526
emmarcada dins del projecte solidari d’enguany. Aquest any tota la nostra solidaritat anirà destinada a Tanzània!

El Festival va ser tot un èxit! En total van participar 26 grups ( 11 de la categoria B i 15 de la categoria A). Familiars, amics, mestres, alumnes, vam poder gaudir de les actuacions que durant mesos havien estat preparant els artistes!

Volem destacar que tot aquest festival no seria possible sense l’ajuda de tots els col·laboradors, tant jurat, presentadors, participants, venda d’entrades, alumnes que ens ajuden amb el decorat, tècnics de so, fotògrafa, familiars... Des de la comissió estem molt agraïts! (per veure algunes de les fotos, cliqueu a "Llegiu-ne més")

Comissió Cançó Resposta

Un grup d'alumnes de 6è de primària participa en l'intercanvi d'Erasmus + a Bath, Anglaterra. Compartiran 5 dies amb els alumnes anglesos de l'escola Shoscombe Primary School i altres alumnes d'intercanvi de Kalymnos (Grècia), Burdeos (França) i Arden (Dinamarca).

Segur que serà una gran experiència!

IMG-20171009-WA0010

IMG-20171009-WA0011

 

comunicat davant dels fets de l'1 d'octubre

Comunicat davant dels fets de l’1 d’octubre

 

Reunits a Barcelona, i en nom de les entitats a les quals representem, volem manifestar:

 

1.      El nostre enuig i el nostre rebuig per les actuacions de violència que es van viure en la jornada de l’1 d’octubre al nostre país. 

 

2.      Que moltes de les nostres escoles, igual que d’altres escoles, institucions i entitats, van ser víctimes d’una violència intolerable. Es va viure amb por i angoixa una jornada que els ciutadans del nostre país haurien volgut que fos una expressió de llibertat i de democràcia.

 

3.      El nostre suport i la nostra solidaritat amb totes les persones que van patir actes de violència, tant física com moral.

 

4.      El nostre suport a les institucions del país.

 

 

RECLAMEM:

 

1.      Que en el nostre país prevalguin els principis de la pau i de la llibertat d’expressió, fent servir el diàleg com a instrument que permeti resoldre els conflictes i les divergències.

 

2.      Més enllà de les discussions entre legalitats i legitimitats  i com a entitats cristianes dedicades a l’educació, reclamem que la convivència, el diàleg i la serenor siguin els principis sobre els quals sustentem les nostres decisions, que han d’estar sempre basades en els drets fonamentals de les persones i dels pobles.

 

Des de les nostres institucions religioses i escoles cristianes ens comprometem, convençuts que l’educació té una acció transformadora, a treballar des del respecte i l’empatia per tal que els conflictes esdevinguin sempre oportunitats de diàleg i de convivència. 

 

 

                                                                                                                          Barcelona, 2 d’octubre de 2017

Dia Mundial de la No-violència

 

 

ESCOLA PIA DE CATALUNYA

FUNDACIÓ DOMINIQUES ANUNCIATA PARE COLL - FEDAC

FUNDACIÓ ESCOLA VICENCIANA

FUNDACIÓ EDUCATIVA COR DE MARIA

FUNDACIÓ VEDRUNA CATALUNYA EDUCACIÓ

MARISTES CATALUNYA

LA SALLE CATALUNYA

L’exposició itinerant "Maristes: 200 anys i +" ja està inaugurada a Mataró. El dilluns 25 de setembre al vespre es va donar el tret de la sortida a una mostra itinerant que posa els ulls en el passat, el present i el futur dels Maristes, i també en els valors, la cultura i les experiències a l’entorn de les diferents escoles, de les obres socials i de les diferents entitats que en depenen.

En l’acte d’inauguració, a la Fundació Iluro de Mataró, els Maristes van comptar amb la presència de la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Maresme i el Vallès Oriental, Carmina Pinya, que va destacar la idea de posar el focus en l’alumne i en la llibertat personal i d’educar persones solidàries. Segons Carmina Pinya, “compartim amb els Maristes molts dels valors de l’educació que han de ser el puntal de la nostra societat”.

D’altra banda, l’alcalde de Mataró, David Bote, va fer una reivindicació de la importància de les institucions en el món local i va fer una crida als Maristes “a no oblidar els seus orígens i a continuar treballant per enriquir Mataró”.

Per la seva part, l’anfitriona i directora del col·legi Maristes Valldemia, Íngrid Floriach, va fer un repàs a la seva extensa vinculació amb els Maristes, des de nena, va recordar que a les escoles maristes “vivim el somni de Marcel·lí Champagnat” i va fer una crida a “continuar acompanyant i educant persones lliures i felices”. Íngrid Floriach també va fer un repàs dels quatre àmbits de la mostra: hi ha un espai per a la història i hi ha un espai per mirar al futur. També hi tenen cabuda les experiències personals i un “Speaker’s corner” que setmanalment serà un punt de trobada amb el públic.

En l’acte d’inauguració hi van tenir un protagonisme destacat els mestres i els nens del col·legi Maristes Valldemia, que van posar de relleu el passat, el present i el futur de la institució.

L’exposició s’estarà a Mataró fins al dia 8 d’octubre. Després, anirà visitant les poblacions catalanes on els Maristes tenen col·legi i/o obra social (Igualada, Rubí, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Malgrat de Mar, Girona, Lleida, i Barcelona).

El bicentenari és una gran oportunitat per posar de nou en relleu els valors maristes en un món divers i per refermar el nostre compromís amb la societat. I això ho fem aportant la nostra experiència, la nostra tradició i el nostre esperit innovador en l’àmbit educatiu, tant a les escoles com a les obres socials.

img4008

Pàgina 1 de 6

mou-te

bondia-19

     SEGUEIX-NOS!

 facebook twitter-logo unnamed

logo alexia

Google-Sites

moodle vall

logo fundaci champ

logo iso

Connexió

You are here