Maristes Valldemia

banner llibres bo logo

bannerppoo18

Catequesi

 

Us presentem el PROJECTE DE CATEQUESI. Els darrers anys hem estat pensant un nou model catequètic i estem arribant al model que ens agrada. És un model de 2 anys per a la catequesi de primera comunió, però que es perllonga en el temps després que els infants hagin celebrat la seva Primera Comunió. És un procés per a descobrir els aspectes COMUNITARI i CELEBRATIU que ens condueix a viure a l'estil de JESÚS, el nostre amic.

Volem que la catequesi no sigui un fet aïllat en la vivència dels infants que es preparen directament a la PRIMERA COMUNIÓ, per això hem apostat fortament per una CONTINUÏTAT en el PROCÈS i hem somiat nous camins que poden ajudar els infants i les seves famílies a viure en cristià, intentant ser testimonis de l'Evangeli per a les persones que ens envolten.

El procés comença a TERCER de primària amb 5 trobades anuals preparatòries en les que l'assistència és obligatòria, més l'assistència a les Eucaristies Familiars dels dissabtes. Continuarà a QUART amb les catequesis de primera comunió i s'allargarà en el temps cap a CINQUÈ i SISÈ, convidant-los a participar activament en la preparació de les Eucaristies familiars i en una petita catequesi el mateix dissabte una hora abans de la Eucaristia. Qui sap si en el futur el nostre projecte va creixent i podem veure els nostres infants proposant-nos de fer la catequesi de Confirmació...

Creiem que la família sencera ha de tenir una participació activa en la catequesi, per això també els pares haureu de participar activament amb nosaltres en aquest nou projecte.

A continuació us presentem les línies del nostre Projecte

 

- Una experiència inicial de catequesi pels més petits.

Els infants que estiguin a TERCER de PRIMÀRIA han de comprometre’s a PARTICIPAR de les 5 trobades que farem al llarg de l’any que ens ajudaran a centrar la catequesi i preparar-nos per què el proper curs continuem amb la mateixa línia catequètica. També han de participar en les Eucaristies familiars dels dissabtes. És el primer any de la catequesi. A partir del proper curs la catequesi de Primera Comunió serà de DOS ANYS!!!

- El nucli fonamental la catequesi de primera comunió:

Els infants que enguany fan QUART de PRIMÀRIA són els destinataris d’una de les nostres ofertes catequètiques. Es tracta d’un capbussar-se en la vida de Jesús i les seves actituds, en el coneixements principals de la nostra realitat eclesial i en una vivència de la fe que ens transforma per dintre i ens fa anomenar-nos amics i deixebles de JESÚS. Això seran tots els dimarts o dimecres que fem catequesi, les Eucaristies Familiars i les Compartides.

- Participació de tota la família:

La CATEQUESI és un procés en el qual es veuen implicats tant els pares com els infants, i no va només encaminat a la preparació de la cerimònia, sinó a la vida cristiana de la família. Fem 5 Trobades al llarg del curs amb els pares dels infants tant de tercer com de quart que anomenem Catequesi Compartida. De la mateixa manera un dissabte al mes fem una Eucaristia Familiar a la que heu d’assistir. Us interesseu pels valors que està vivint el vostre fill o filla. Sempre hi ha algun motiu per a parlar-ne a casa, en família. També és molt important participar com a família en les celebracions, no només en les que es fan a l’escola, també podeu participar en l’eucaristia del diumenge de les vostres parròquies.

- Seguim la nostra vida cristiana vivint en comunitat:

Els nens i nenes que ja han fet la PRIMERA COMUNIÓ, volem que continuïn la seva vivència cristiana tot participant de les EUCARISTIES FAMILIARS que es faran cada mes a la capella de l’escola. Ens trobarem sempre una hora abans de l’eucaristia i farem una estona de catequesi i prepararem l’eucaristia pels altres infants i les famílies. Seran trobades molt participatives.

- Fer vida en una comunitat: l’escola i els moviments

Si l’escola és cristiana, és una bona notícia que cada any uns quants nens i nenes vulguin seguir Jesús més de prop. Pensem que el grup de catequesi ha de fer-se present en les principals celebracions cristianes de l’escola i també és bo que puguin participar en nous models de comunitat com poden ser els moviments associatius de la mateixa escola AGRUPAMENT ESCOLTA LA SOCA o ASSOCIACIÓ JUVENIL MÀ OBERTA-COR OBERT. 

mou-te

bondia-19

     SEGUEIX-NOS!

 facebook twitter-logo unnamed

logo alexia

Google-Sites

moodle vall

logo fundaci champ

logo iso

Connexió

You are here